«

»

sep 26

POMÁHAJÚ UŽ 18 ROKOV

SVETIELKO POMOCI je organizácia, ktorá zabezpečuje celoročnú komplexnú pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi z Košického a Prešovského kraja. Pomáha rodinám s deťmi v liečbe, po liečbe, v terminálnom štádiu a rodinám po strate.

Túto neziskovú organizáciu založila Miroslava Hunčíková, kedysi obyvateľka našej krásnej mestskej časti, ktorá je držiteľka Krištálového krídla za rok 2015 v kategórii Filantropia. Neziskovú organizáciu založila v čase, keď jej vlastná dcérka Gabika bojovala s leukémiou. Svoju prácu považuje za poslanie, chce ňou naplniť odkaz svojej jedinej dcérky Gabriely.

Založila aj detský mobilný hospic na východnom Slovensku, aby mohli deti stráviť posledné dni doma so svojou rodinou a blízkymi. V mene starostky MČ Nad jazerom Ing. Mgr. Lenky Kovačevičovej sa PhDr. Lucia Kleinová, poslankyňa MČ KE Nad jazerom zúčastnila osláv 18. výročia vzniku organizácie SVETIELKO POMOCI, ktoré sa uskutočnila v piatok 20. septembra 2024 v priestoroch GesClubu v Košiciach. Na tejto slávnosti si pripomenuli 18-ročnú cestu pomoci chorým deťom, poďakovali zdravotníkom a pracovníkom organizácie, predstavili a zahájili predaj charitatívneho kalendára 2025.

Súčasťou programu bola vernisáž umeleckých diel Milana Berkyho, vystúpilo sláčikové karteto Musica Iuvenalis, spevák Tomáš Buranovský. SVETIELKU POMOCI prajeme veľa úspechov v ich ďalšej činnosti.

Za krásne fotografie vďaka Zuzane Plešovej a Jánovi Šimkovi – Open Photo Point.