«

»

sep 24

Štvrtá vlna deratizácie sídliska – stav: UKONČENÁ

Mestská časť Nad jazerom úspešne ukončila štvrtú vlnu deratizácie, ktorá prebiehala v rámci sídliska počas uplynulého týždňa. Tento zásah bol súčasťou komplexného plánu, ktorý bol rozdelený do štyroch fáz. Každá z týchto fáz bola realizovaná profesionálnou firmou, špecializovanou na deratizáciu.

V rámci nadväzujúcich krokov bude nasledovať dozber uhynutých jedincov, aby sa zabezpečilo kompletné odstránenie hlodavcov z verejných priestorov. Tento krok je dôležitý pre udržanie čistoty a hygieny v mestskej časti a pre zabránenie možnému šíreniu chorôb, ktoré môžu hlodavce prenášať.

Mestská časť Nad jazerom zabezpečila a financovala celý proces deratizácie zo svojho rozpočtu. Vďaka intenzívnemu boju proti hlodavcom sa podarilo viditeľne znížiť ich populáciu.

Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnilo mesto Košice, sa však na jeseň plánuje celoplošná deratizácia v širšom rozsahu, ktorá bude realizovaná s využitím nového prístupu. Cieľom je zabezpečiť ešte efektívnejšie zníženie počtu hlodavcov a udržať kontrolu nad ich populáciou vo všetkých mestských častiach. O podrobnostiach pripravovaného postupu budú občania informovaní v najbližšom období.