«

»

jún 10

Aquatlon na Jazere

V sobotu 8. júna 2024 sa naša mestská časť stala dejiskom napínavých športových súbojov o majstrovské tituly.

Triatlonový klub Košice, z poverenia Slovenskej triatlonovej únie a v spolupráci s Mestskou časťou Košice, usporiadal už 10. ročník majstrovstiev Slovenska v aquatlone. Táto prestížna športová udalosť pritiahla pozornosť nielen športovcov, ale aj širokej verejnosti, ktorá prišla povzbudiť súťažiacich.

V krásnom prostredí Košíc, za ideálneho počasia, sa odohrávali súboje, ktoré boli plné energie a odhodlania. Okrem honby za majstrovskými medailami sa športovci snažili získať cenné body do Slovenského pohára v aquatlone 2024. Súčasťou podujatia bolo aj 12. kolo pretekov MAIND Slovenského pohára žiakov 2024, čo dodalo celému dňu ešte väčšiu dynamiku a rôznorodosť.

Podujatie prilákalo širokú škálu súťažiacich, od nadšených detí až po skúsených veteránov. Plávanie a beh, disciplíny, ktoré tvoria aquatlon, sú v Košiciach mimoriadne populárne a naša lokalita poskytuje na ich realizáciu ideálne podmienky. Voda jazera a okolitý terén vytvorili perfektné kulisy pre tento športový sviatok.

Svojou prítomnosťou podujatie poctil aj zástupca starostky mestskej časti, Bernard Berberich, ktorý podporil športovcov a zdôraznil význam takýchto akcií pre komunitu. Jeho účasť symbolizovala spojenie miestnej samosprávy so športovou iniciatívou, čo dodalo podujatiu ešte väčšiu váhu a prestíž.

Tešíme sa na ďalšie ročníky a nové výzvy, ktoré nás čakajú.