«

»

máj 31

Slanecká cesta sa finalizuje!

Dnes sme si posvietili na dokončovacie práce na Slaneckej ceste, ktorú vodiči netrpezlivo očakávajú. Na stretnutí, kde sme prešli celým úsekom cesty, boli aj zástupcovia mesta Košice a Doprastavu.

A máme pre vás skvelé správy!

Cestu čakajú v najbližších dňoch ešte administratívne úkony a preberania, dolaďovanie a kozmetické úpravy. Na celom úseku už sú pripravené do prevádzky a odskúšané semafóry, postupne sa odovzdávajú ďalšie stavebné objekty, otvárajú križovatky, funguje chodník pre peších a cyklistov, je zasiata tráva a vysadené kríky a stromy.

V priebehu nasledujúcich týždňov sa cesta otvorí vo všetkých pruhoch, tak, ako bola naprojektovaná. Zmiznú kopy kameňa a hliny popri ceste i dočasné dopravné značenia a budú osadené sklá na zastávkach MHD.

Sme nadšení, že už čoskoro bude táto cesta slúžiť motoristom aj peším k plnej spokojnosti. Tešíme sa na chvíľu, keď sa po nej budete môcť previezť a zažiť komfort, ktorý ponúka. Slanecká cesta je pripravená stať sa dôležitou dopravnou tepnou, ktorá výrazne uľahčí cestovanie v našom meste.