«

»

dec 11

Oceňovanie osobností MČ Košice – Nad jazerom

Výnimoční ľudia, výnimočné činy

Súčasťou posledného tohtoročného zasadnutia miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Košice – Nad jazerom bolo v piatok 8. decembra aj slávnostné oceňovanie osobností z našej mestskej časti (MČ). Už tradične v závere roka oceňuje miestne zastupiteľstvo MČ Nad jazerom a starostka MČ Nad jazerom osobnosti, ktoré sa významným spôsobom podieľajú na rozvoji nášho sídliska, ktorí svojou aktivitou a prácou pomáhajú iným ľuďom, osobnosti, ktoré prispievajú k šíreniu dobrého mena MČ Nad jazerom v meste Košice, v Košickom kraji, aj na celom Slovensku.

Ceny za rok 2022 odovzdávala starostka a poslanci MČ.

Mestská časť Košice – Nad jazerom udelila Cenu Mestskej časti Košice – Nad jazerom:

  • PhDr. Helene Gajdošovej za viac ako 35-ročnú kvalitnú a obetavú prácu vychovávateľky v Základnej škole Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici.
  • Margite Jančišinovej za dlhoročnú prácu v školstve najprv ako učiteľky materskej školy a od roku 1996 ako riaditeľky Materskej školy na Jenisejskej ulici.
  • PhDr. Tatiane Jursovej za mimoriadne úspechy v pedagogickej praxi pri vzdelávaní študentov a študentiek so zameraním na učiteľstvo v materských školách.

Čestné uznanie Mestskej časti Košice – Nad jazerom poputovala do rúk:

  • Kataríne Durčovej – Bajzíkovej za dlhoročnú prácu v sociálno-zdravotnej komisii miestneho zastupiteľstva a za to, že príkladným spôsobom reprezentuje a šíri dobré meno mestskej časti.
  • Agáte Polákovej za dlhoročnú príkladnú prácu v Komisii pre mládež, šport, vzdelávanie a kultúru miestneho zastupiteľstva už od roku 2014.
  • Dušanovi Rybanskému za dlhoročnú prácu v spoločenských organizáciách, najmä v Slovenskom zväze protifašistických bojovníkov,

Cenu starostky Mestskej časti si odniesli:

  • Mária Ivanková za významnú pomoc pacientom so zdravotnými problémami v oblasti podológie.
  • Mária Selecká za dlhoročnú prínosnú prácu pre Mestskú časť a v Klube dôchodcov, za reprezentáciu v súbore Jazerčan a Jazerské mažoretky.
  • Ing. Adriana Čikotová za výchovu a vzdelávanie mládeže, vedenie detí ku kontaktu s prírodou a založenie oddielu Slovenského skautingu Dzive labute.

Mestská časť Košice – Nad jazerom udelila aj Pamätnú plaketu Mestskej časti Košice – Nad jazerom za reprezentáciu mestskej časti a skvelý výsledok na jubilejnom 100. ročníku MMM:

  • JUDr. Monike Cihonovej Kubákovej s časom 3 hod. a 6 minút, čím medzi ženami z Jazera dosiahla v cieli najlepší čas.
  • Erikovi Repákovi s časom 2 hodiny a 39 minút, čím medzi mužmi z Jazera dosiahol v cieli najlepší čas.
  • Petrovi Polákovi za dlhoročnú, výnimočnú reprezentáciu mestskej časti, mimoriadne výsledky v oblasti športu a pri príležitosti jeho jubilea 75 rokov.

V kultúrnom programe sa predstavili žiaci zo súkromnej SOŠ na Bukoveckej ulici a skupina Klasik Band.

Na podujatí starostka Lenka Kovačevičová zablahoželala a odovzdala pamätnú plaketu aj dvom desiatkam manželských párov, ktoré v tomto roku oslavujú významné životné jubileum Zlatej, Smaragdovej i Diamantovej svadby.

Blahoželáme všetkým oceneným.

Želáme im do ďalšieho osobného a pracovného života veľa zdravia, síl a entuziazmu.

Ďakujeme, sme na vás hrdí.