«

»

nov 07

Cena Mesta Košice

Poznáte výnimočného človeka, ktorý si zaslúži ocenenie? Zašlite návrh.

Každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice sa udeľujú verejné ocenenia „Cena mesta Košice“ a „Cena primátora mesta“.

Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať aj obyvatelia mesta, zástupcovia širokej verejnosti, občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie.

  • Cena mesta Košice sa udeľuje za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti.
  • Cena primátora mesta –  sa udeľuje obyvateľom mesta s trvalým pobytom na území mesta za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy mesta a rozvoja mesta, za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, kultúrnej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti.

Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci mestského zastupiteľstva, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta.       

Podrobnejšie informácie: http://www.kosice.sk/clanok/oznamenie-o-podavani-navrhov-na-udelenie-verejnych-oceneni-cena-mesta-kosice-a-cena-primatora-mesta-v-roku-2023