«

»

okt 18

Knižnica už slúži čitateľom

Do nových, moderných priestorov sa presťahovala pobočka Verejnej knižnice Jána Bocatia – Nad jazerom.

Po menšej prestávke nutnej na presťahovanie do moderných, bezbariérových priestorov dnes otvorila svoje „brány“ pre milovníkov čítania a vzdelávania sa.

Na slávnostnom otvorení riaditeľka VKJB Soňa Jakešová privítala verejnosť a predstavila množstvo noviniek, ktoré pre čitateľov pripravili.

Starostka Lenka Kovačevičová popriala knižnici a jej návštevníkom veľa radosti a spokojnosti pri návšteve pobočky a prezradila, že mestská časť pripravuje pre knižnicu ešte veľa príjemných prekvapení. Mestská časť sa aj pravidelne podieľa príspevkom na rozširovaní knižného fondu.

Spoločne s Borisom Bilčakom riaditeľom Úradu KSK a Janou Knežovou zástupkyňou riaditeľa Úradu KSK a verejnosťou si prezreli nové priestory, technické vybavenie, knižný fond, oddychový kútik a priestor na štúdium.

Knižnica bola založená v roku 1977 patrí medzi väčšie sídliskové knižnice. Svojím univerzálnym fondom ( 13 000 kníh) je schopná uspokojiť aj náročnejšieho čitateľa. Je tu voľný výber literatúry, ale fond je možné hľadať aj v elektronickom katalógu. Knižnica sa nachádza na prízemí budovy Miestneho úradu na Poludníkovej 7, vpravo od informačného pultu – KPK.

informácie: https://vkjb.sk/pobocka-nad-jazerom/