«

»

apr 12

Zmeny na Slaneckej

1️⃣ V pondelok 17. apríla 2023 sa časť Važeckej ulice medzi križovatkami s Raketovou a Galaktickou úplne uzavrie z dôvodu budovania novej cestnej kanalizácie a prekládky vodovodu. Obmedzenia by mali trvať do začiatku letných prázdnin. Zastávky autobusov a električiek sa presunú až k obratisku električiek na Važeckej.

2️⃣ Začne sa už i s ukladaním nosníkov ľavého mosta ponad Myslavský potok.

3️⃣K presmerovaniu dopravy na nové jazdné pruhy (pravá strana v smere do Krásnej) dôjde v polovici mája.

4️⃣ Na niektorých úsekoch, ktoré sa postupne dokončia a doasfaltujú, sa bude dočasne jazdiť po starých jazdných pruhoch, na čo vodičov upozorní dopravné značenie.

5️⃣ Aktuálne sa na stavbe upravuje podložie, buduje sa drenáž podložia, cestná kanalizácia a dokončuje sa pokládka štrbinových žľabov. Pokračujú aj práce na budovaní nových križovatiek pri OC Tesco, Lubina a na ulici Pri Krásnej.

Aké práce sú v pláne od 11. 4. do 16. 4. 2023?

🚧 UTOROK – ŠTVRTOK – Pokládka prípojky nízkeho napätia v križovatke Ladožská a preložka trolejového vedenia

🚧UTOROK – PIATOK – Debnenie a betonáž regulácie Myslavského potoka; budovanie káblových rozvodov cestnej svetelnej signalizácie v križovatkách, koordinačného kábla cestnej svetelnej signalizácie v križovatke TESCO, trasy optického informačného a kamerového kábla a cestnej kanalizácie; realizácia preložky vodovodu; demontáž pôvodného verejného osvetlenia; ochrana plynovodu v križovatke Čingovská, realizácia pretlakov

🚧 UTOROK – SOBOTA – Budovanie križovatky TESCO; ochrana horúcovodu KOSIT, izolácia a obsyp šachty

🚧 UTOROK – NEDEĽA – Pokládka geokompozitu, geomreže a sypanie štrkodrvy; budovanie drenáže podložia, úprava podložia so zhutnením, podkladný betón a montáž štrbinových žľabov

🚧 STREDA – NEDEĽA – Pokládka nosníkov, armovanie priečnikov mosta

✅Stavba v oboch jazdných profiloch bude podľa zhotoviteľa dokončený na jeseň tohto roka. Programové obdobie z eurofondov na financovanie tohto projektu končí na konci tohto roka, dovtedy musí byť stavba ukončená a odfinancovaná.

Foto: Miro Vacula