«

»

okt 10

Ako pokračuje Slanecká?

Zástupcovia našej mestskej časti, mesta Košice, zhotoviteľa – spoločnosti Doprastav, odborný stavebný dozor, Okresného úradu Košice, DPMK aj Krajského dopravného inšpektorátu sa stretli na košickom magistráte 6. 10. 2022, kde sa konal ďalší kontrolný deň k projektu Slanecká cesta.
Starostka mestskej časti Nad jazerom Lenka Kovačevičová sa počas kontrolného dňa pýtala na stav dočasného premostenia ponad Myslavský potok, keďže pri prejazde vozidiel dochádza k pohybu drevených dosiek. Zástupca Doprastavu prítomných ubezpečil, že dočasný most je bezpečný. Takéto riešenie odobril nielen statik, ale aj stavebný dozor. Dočasný most prešiel potrebnými kontrolami a záťažovými skúškami. Ide o oceľovú mostnú konštrukciu s drevenou vrchnou časťou, pričom dosky sú uložené v dvoch vrstvách. Na moste sa pravidelne robia obhliadky a vykonáva sa na ňom potrebná údržba. Zhotoviteľ pristúpil aj k dodatočným opatreniam, ktoré majú zabrániť posunu dosiek pri prejazde vozidiel.
Uskutočnené práce za uplynulý mesiac: budovanie cestnej kanalizácie, vyťahovanie pňov po vyrúbaných stromoch, odkopy a odvoz ornice, na viacerých úsekoch sa odstraňoval podklad vozovky a budovali sa aj základy verejného osvetlenia, dočasné premostenie prešlo kontrolami aj záťažovými skúškami.
Najbližšie týždne budú pokračovať práce: búranie mosta ponad Myslavský potok, prípravy na výstavbu nového premostenia, preložka káblov DPMK, výmena podložia, budovanie konštrukčných vrstiev budúcej vozovky.
Harmonogram prác na tento týždeň: Práce na Slaneckej ceste za uplynulý mesiac sa týkali najmä budovania cestnej kanalizácie, vyťahovania pňov po vyrúbaných stromoch, odkopov a odvozu ornice. Na viacerých úsekoch sa odstraňoval podklad vozovky a budovali sa aj základy verejného osvetlenia. Najbližšie týždne budú pokračovať práce na búraní mosta ponad Myslavský potok a prípravy na výstavbu nového premostenia.
Na najbližšie dni je naplánovaná aj preložka káblov DPMK, ktoré sa nachádzajú v okolí mosta a bránia realizácii ďalších prác.
📌PONDELOK – STREDA – preložka vodovodu Važecká ul.
📌PONDELOK – PIATOK – výkop, debnenie a betonáž základov verejného osvetlenia, ochrana a preložka plynovodov
📌PONDELOK – SOBOTA – budovanie cestnej kanalizácie
📌PONDELOK – NEDEĽA – odvoz pňov, odhumusovanie, nakladanie a odvoz ornice, odstránenie podkladu vozovky, odkopávka a prekopávka pre cesty, odstránenie doplnkových konštrukcií, odstránenie podkladov, búranie chodníkov križovatka Lubina, búranie nosníkov a opôr mosta cez Myslavský potok, odkop a preložka spätných, napájacích a ovládacích káblov DPMK v mieste kolízie s novým mostom ponad Myslavský potok
📌ŠTVRTOK – PIATOK – výkop sond pre napojenie kanalizácie ul. Važecká
📌ŠTVRTOK – NEDEĽA – výkop, montáž obetónovanie uličných vpustí