«

»

mar 16

ŠACHTOVÉ POKLOPY SÚ VZÁCNYM ARTIKLOM

V poslednom čase sa v našej mestskej časti rozšírilo kradnutie poklopov na rôznych šachtách, ktoré so sebou prinášajú veľké nebezpečenstvo úrazu. Ihneď po získaní takejto informácie sa snažíme kontaktovať správcov, ak sú nám známi, a tieto šachty zakrývame novými poklopmi.
Pre niekoho zisk pár eur však nesie so sebou riziko pádu, napríklad dieťaťa, do kanalizačnej či inej šachty. To môže mať fatálne následky. Pre takéto konanie asi nie je pre vinníka žiaden trest dostatočný. Po „nájazdoch“ na Talinskej, Ždiarskej a ďalších uliciach sa pôsobenie tejto skupiny sústredilo do Rekreačnej lokality Jazero.
V súčasnosti sú pracovníkmi oddelenia výstavby nášho miestneho úradu predmetné šachty zabezpečené a oceľové poklopy nahradené betónovými . Nie všade je možné použiť betónové poklopy, napríklad na cestných komunikáciách je ich potrebné nahradiť oceľovým poklopom.
Jazerčania, ak máte informáciu o niekom, kto túto nekalú činnosť vykonáva, prosím kontaktujte kanceláriu prvého kontaktu na MÚ: 055/3027714.
Ďakujeme.