«

»

feb 25

ZMENY V OPATRENIACH PLATNÉ OD 26.FEBRUÁRA 2022

 Vo vestníku vlády SR boli 24.februára zverejnené nové vyhlášky ÚVZ SR k činnosti prevádzok a organizácii hromadných podujatí, ktoré súvisia s uvoľnením opatrení v 1.fáze.
Obsah vyhlášok si môžete prečítať tu :
AKÉ SÚ NAJDÔLEŽITEJŠIE ZMENY ?
  • S účinnosťou od soboty 26. februára budú prevádzky maloobchodu a služieb i hromadné podujatia fungovať v režime “základ”. Budú dostupné pre všetkých ľudí bez ohľadu na ich imunitný/očkovací status. Rušia sa režimy OTP, OP a OP+.
  • Pre časť prevádzok a pre hromadné podujatia budú stále platiť kapacitné obmedzenia. Vo väčšine prípadov sa rušia.
  • Prevádzky služieb (napr. gastro prevádzky s konzumáciou na mieste, fitness či wellness služby) budú mať obmedzené otváracie hodiny od 5:00 do 24:00; obmedzenie neplatí pre niektoré služby a všetky maloobchodné prevádzky.
  • S účinnosťou od soboty 26. februára sa rušia vyhlášky, ktoré plošne obmedzovali návštevy na lôžkových oddeleniach nemocníc a návštevy v ústavoch na výkon väzby, výkon trestu odňatia slobody, výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých a nemocnici pre obvinených a odsúdených.
PODROBNEJŠIE INFORMÁCIE O OBSAHU NOVÝCH VYHLÁŠOK
Tlačovú správu, ktorá zahŕňa podmienky pre jednotlivé typy prevádzok a informácie o organizácii hromadných podujatí nájdete kliknutím na tento link : https://bit.ly/TS-1-faza-26-2-2022
Zdroj : Úrad verejného zdravotníctva SR