«

»

okt 02

SLANECKÁ DOSTALA ZELENÚ

 
Včerajší deň bol pre naše sídlisko významným, pretože po 6 rokoch sa konečne začína písať nová etapa v existencii Slaneckej cesty, aj nás, obyvateľov Jazera. Na tlačovom brífingu priamo na tejto komunikácii, na ktorom bola i podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová, zástupca Doprastavu, primátor Košíc Jaroslav Polaček, naša starostka Lenka Kovačevičová i ďalší významní hostia, spoločne potvrdili, že prišiel deň D a na komunikácii sa začnú rekonštrukčné práce. Okrem iného ide na ne aj 17 miliónov eur z regionálneho programu IROP.
Rekonštrukcia Slaneckej ktorá je dlhá viac ako 2 kilometre, potrvá dva roky a dôjde k jej celej modernizácii. Vytvorí sa na nej štvorprúdová komunikácia, opraví sa 8 križovatiek, 12 zastávok MHD, aj prímestskej hromadnej dopravy a vytvorí sa cyklochodník.
Hoci s prácami začne bratislavská spoločnosť Doprastav už v pondelok, občanov a motoristov zatiaľ veľké obmedzenia nečakajú. S nimi treba rátať až od marca budúceho roku.