«

»

aug 18

ČO NÁS ČAKÁ V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU?

 Milí rodičia, aj keď ešte majú deti 2 týždne prázdnin pre sebou, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR už pripravilo semafor pre školy a opatrenia platné v novom školskom roku 20021/2022.
Od septembra :
  • nebude ministerstvo zatvárať školy plošne,
  • na nástup do školy sa nevyžaduje test
  • a pri pozitívnom prípade sa postupuje podľa pravidiel Úradu verejného zdravotníctva.
Všetky pravidlá nájdu školy v dokumentoch na webovom sídle ministerstva školstva.
Kliknite na tento link https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

Školám poskytne ministerstvo školstva financie na zvýšené náklady spojené so zabezpečením bezpečnej prevádzky škôl počas pandémie. Materské školy a špeciálne materské školy dostanú 5 eur na každého zamestnanca a 150 eur na školu. Ostatné školy dostanú 5 eurový príspevok na každého zamestnanca aj žiaka. Školy nemusia o financie žiadať, dostanú ich automaticky a využiť ich môžu na zabezpečenie dezinfekcie, ochranných pomôcok či na iné náklady spojené s vytvorením bezpečného prostredia na školách.
  • Novinkou je tiež možnosť zisťovania protilátok. Rodič žiaka, ktorý neabsolvoval PCR test bude môcť požiadať všeobecného lekára pre deti a dorast o test na protilátky proti ochoreniu COVID-19 po ukončení 14-dňovej karantény žiaka po kontakte s pozitívnou osobou a aj po pozitívnom výsledku samotestovania Ag testom.
Zdroj : Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR