«

»

máj 12

REGISTRAČNÝ TÝŽDEŇ  24. – 30. 5. 2021

Hľadáme dobrovoľníkov do projektu Nadácie DEDO.

  • Registračný týždeň je  prvý krok systémového riešenia bezdomovectva rodín s deťmi, ktorý prinesie prakticky využiteľné dáta potrebné na riešenie bytovej núdze.
  • Cieľom realizácie registračného týždňa je  zmapovať rodiny s deťmi, ktoré v Košiciach trpia akútnou bytovou núdzou a najohrozenejším z nich ponúknuť bývanie v podobe sociálneho nájomného bývania s odbornou podporou. Priblížiť problematiku bezdomovectva rodín širokej verejnosti a hľadať konsenzus o potrebe ju riešiť.
  • Realizácia projektu : Partneri a dobrovoľníci projektu budú navštevovať rodiny žijúce v útulkoch, zariadeniach núdzového bývania, v osadách a zrealizujú s nimi rozhovor, ktorý bude zachytený  v štruktúrovanom dotazníku. Rodiny budú mať možnosť tiež prísť na konkrétne miesto a zrealizovať rozhovor mimo svojho príbytku/ubytovania.

Na základe spracovaných dát bude možné prepojiť rodiny s potrebnou podporou, priorizovať najzraniteľnejších, prijať opatrenia na riešenie akútnej bytovej núdze rodín a prvé rodiny zabývať  s využitím prístupu Housing First. Údaje budú využité pri tvorbe Koncepcie na prevenciu a riešenie bytovej núdze v meste Košice, ktorá bude obsahovať opatrenia      a akčný plán zameraný na ukončovanie bezdomovectva rodín s deťmi a jednotlivcov v meste.

Dobrovoľníci, ktorí sa chcú zapojiť do tohto projektu, sa môžu prihlásiť u nás na telefonických kontaktoch Miestneho úradu Mestskej časti Košice – Nad jazerom:  055/3027732, 055/3027733  a 055/3027714 alebo priamo v nadácii DEDO na uvedených kontaktoch:

Nadácia DEDO, emai: barvircakova@nadaciadedo.sk, na telefónnom čísle : 0911 452 194.

Viac informácií nájdete na : www.nadaciadedo.sk