«

»

feb 07

Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa v pondelok neotvárajú

Bezpečnostná rada okresu Košice odporúča mestu Košice ako zriaďovateľovi škôl neobnoviť prevádzku škôl a školských zariadení v okrese od pondelka 8. februára 2021.
 
 

Navrhla to riaditeľka košického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Zuzana Dietzová. V sobotu popoludní na rokovaní Krízového štábu mesta Košice zdôvodnila svoj návrh zvyšujúcim sa počtom nebezpečnej britskej mutácie nového koronavírusu, ktorá medzi pozitívne testovanými ľuďmi v metropole východu dosahuje už vyše 80 percent, kritickou situáciou v košických nemocniciach a závažným priebehom ochorenia u nakazených osôb. Ďalšími dôvodmi sú podľa nej aj zvyšujúce sa čísla u detí vo veku do 10 rokov s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. Ich počet od začiatku roka 2021 až doteraz dosiahol 86 prípadov, pričom u väčšiny z nich sa potvrdila britská mutácia.
 
Školy pokračujú v dištančnom spôsobe vzdelávania.
 
Výnimkou sú materské školy , školské kluby detí určené pre zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ a s výnimkou zariadení školského stravovania a špeciálnych výchovných zariadení.
 
Zdroj: Okresný úrad Košice, Mesto Košice , RÚVZ Košice
ilustračné foto