«

»

jan 28

Od piatku do nedele sa bude opäť testovať na COVID – 19

Po 1. kole celoplošného skríningu, ktorý prebehol minulý týždeň, bolo epidemiológmi naše mesto zaradené medzi tzv. červené okresy. To znamená, že si celoplošné testovanie musíme zopakovať.

Podľa uznesenia vlády sa od 3. februára do 7. februára 2021 budeme musieť preukázať negatívnym testom vykonaným kedykoľvek od 27. januára 2021. 

V mestskej časti v piatok  otvárame viaceré testovacie miesta:

Od 9:00 do 20:00 hodiny bude prístupný Výmenník Važecká.

Od 16:00 do 20:00 hodiny bude možné sa otestovať na Miestnom úrade MČ na Poludníkovej ulici , v základných školách na Bukoveckej, Dneperskej, Jenisejskej a Družicovej ulici . 

V sobotu a v nedeľu budú všetky odberné miesta na sídlisku otvorené od 9:00 do 17:00 hodiny, obedňajšia prestávka je od 12:00 do 13:00 hodiny.   

Všetky odberné miesta budú pracovať v elektronickom režime. Registrovať sa môžete na https://koronaregistracia.kosice.sk/prihlasenie

Tí, ktorí sa už zaregistrovali pri predchádzajúcom skríningu , tak robiť nemusia. Administratívni pracovníci si ich už len overia, čím sa zvýši plynulosť testovania. Vďaka elektronickej registrácii nie je potrebné čakať na vytlačené potvrdenie o výsledku testu, každý, kto okrem SMS-ky bude chcieť dostať výsledok v  papierovej forme od administrátora, si naňho bude musieť na odbernom mieste počkať zhruba 20 minút.

Ak sa nedokážete sami zaregistrovať, urobia tak za vás na odbernom mieste.