«

»

okt 30

Napriek krátkosti času sme pripravení

V mestskej časti Košice Nad jazerom je pripravených  13 odberných miest, na ktorých bude počas víkendového celoplošného testovania pracovať 19 odberných jednotiek.  Na sídlisku je vytvorených aj päť miest priamo na parkoviskách. „Sú to veľké plochy, ktoré sú vhodné pre ľudí, ktorí prídu autami. Ostatným odporúčame testovanie najbližšie k ich bydlisku – či už v interiéri alebo exteriéri. Tiež odporúčame, aby  v sobotu prišli na testovanie ľudia s priezviskom od A-K, v nedeľu L-Ž,“ hovorí starostka MČ Nad jazerom Lenka Kovačevičová. Počet ľudí v našej mestskej časti nad 10 rokov je približne 16,5 tisíc.

Výtery a vyhodnocovanie výsledkov budú robiť iba  zdravotnícki pracovníci, ktorí sa na výpomoc do mestskej časti sami dobrovoľne prihlásili. „Urobili sme všetko preto, aby odberné miesta boli bezpečné. A zdravotníci , ktorí budú v prvej línii,  sú plne kompetentní a budú zaškolení. Školenie absolvujú dnes večer s MUDr. Renátou Lenártovou , ktorá už vyše pol roka testuje ľudí  na Covid – 19,“ spresnila starostka. 

Ostatných takmer 335 dobrovoľníkov využijú na sídlisku  ako administratívnych pracovníkov a ľudí, ktorú budú obyvateľov usmerňovať v celom procese. „Ďakujeme všetkým, ktorí za tak krátky čas vyvinuli maximálne úsilie, aby pre obyvateľov mestskej časti Nad jazerom pripravili a zabezpečili všetko nevyhnutné pre testovanie,“ uzavrela starostka.