«

»

júl 23

Cez bránu sme „vychodili“ viac ako 1 500 eur

Aj Jazero pomohlo hendikepovaným športovcom

Stačilo veľmi málo. Pešo, prebehnúť či na bicykli prejsť popod nafúknutú bránu a počítadlo pridalo na konto 20 centov. Niekto si povie, to je toho, 20 centov. Lenže, už naše staré mamy vedeli, že halier, dnes centík k centíku, a sú z toho celé sumy. A tie sa už dajú na niečo užitočné využiť. Napríklad na kúpu zariadenia pre hendikepovaných športovcov.

 

Práve to bol cieľ projektu Nezastaviteľní, ktorého podporovateľom je Birell Slovakia a uplynulý víkend bola takáto brána postavená u nás, pri splave na konci Jenisejskej ulice. Na poludnie si pri nej dali „rande“ hendikepovaný športovec v športovej streľbe Ivan Varga, ktorého prišla podporiť rodinka, a slovenský hokejový útočník Ladislav Nagy.  Obaja vedia, čo znamená zranenie, a aké následky má alebo môže mať na ďalší život človeka, preto sa veľmi ochotne bránou tiež prešli. Ladislav Nagy si vyskúšal i trenažér handbiku, čo je jedno zo zariadení, ktorému sa takíto športovci najčastejšie venujú. Kto z divákov mal záujem, mohol si vyskúšať i spoločenskú hru Olá. Je určená pre nevidiacich, pri ktorej musia rôzne predmety spoznávať iba hmatom.

Projekt Nezastaviteľní počas piatich rokov svojej existencie už pomohol 38 hendikepovaným ľuďom na Slovensku a v Českej republike. Vďaka špeciálnym športovým pomôckam v hodnote takmer 135 000 € sa tak mohli vrátiť k aktívnemu štýlu života. My sme v sobotu a v nedeľu k dobrej myšlienke prispeli čiastkou vyše 1 500 eur, ktorá sa nazbierala prejdením bránou.

Opäť sme ukázali, že máme srdcia na pravom mieste. Jazerčania, vďaka vám.